Menü

Kertépítés

A kertépítés folyamata akkor veheti kezdetét, ha a kertben már minden épület és infrastruktúra megépült / a villany-és vízvezetékek a helyükre kerültek, befejeződött a kerítésépítés és a világítás is üzemkész /. Erre azért van szükség, mert a növényanyag elültetése után azonnal építjük az öntözőrendszert, mivel nyáron, 30 C feletti hőmérséklet esetén nem mindig egyszerű esetleg több száz növényt manuálisan öntözni. Érkezésünk előtt egyetlen feladata van a megrendelőnek a kerti út/ak alatt egy védőcső lefektetéséről gondoskodni, amiben telepítéskor az öntözőrendszer csöveit át tudjuk fűzni.

A kertépítés első fázisa a terv alapján a növényanyag elültetése. A növényeket megrendelés esetén mi is le tudjuk szállítani, de annak sincs akadálya, hogy azokat a megrendelő saját maga szerezze be. Cégünk kizárólag iskolázott / esetleg többször iskolázott / növényútlevéllel ellátott, első osztályú földlabdás és konténeres növényeket szállít. Igény esetén és ha öntözőrendszert is telepítünk a szállított növényekre garanciát vállalunk.

Az automata öntözőrendszer telepítése után a harmadik lépés a füvesítés. A füvesítés talán legfontosabb, első mozzanata a megfelelő talaj előkészítés. A mélyen átrotált talajt ezután tömörítjük, majd többször átgereblyézzük. Igény esetén, illetve ha a talaj minősége ezt megkívánja lassan lebomló műtrágyát keverünk a vetőágyba. Vetésre kizárólag magas minőségű fűmagot használunk, amelynek összetételére megrendelőnknek javaslatot teszünk. Az elvetett fűmagot végül hengerezzük és öntözzük. Gyeptégla rendelése esetén – a magasabb árért cserébe – szinte azonnal birtokba vehetjük kertünket. A gyeptégla begyökeresedéséig, ami 2-3 hetet vesz igénybe csak óvatosan lehet a fűfelületen járni, de azután fokozatosan terhelhető a pázsit. Célszerű vakond hálót is fektetni a tükörre, ezzel sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat a későbbi gondozás során.

A kertépítés teljes időtartamát a terület nagysága, tagoltsága, az elültetett növények mennyisége, milyensége nagyban befolyásolhatja, de az építés átlagos ideje 4-6 hét.

Tevékenységeink

Kertépítés

Szaktanácsadás

Kertfenntartás

Növényvédelem

Öntözőrendszerek

Tótechnika

Tereprendezés

Állapotfelmérés